Case Study- Project 16
 

001 002 003 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015

Zen House - "Award Winning Home"

Winner - Custom Built Homes Category 2010 Sunshine Coast / Wide Bay HIA Housing Awards

Finalist - Home of the Year 2010 Sunshine Coast / Wide Bay HIA Housing Awards

This stunning home is perched high above the Glass House Mountains and overlooks the rolling green hills of Maleny.  Designed to capture maximum natural light and ventilation, this house features a contemporary palette of glass, steel and sustainably sourced timbers.

This house merges Japanese aesthetics with Australian modernism which is reflected in the high ceilings and flowing floor plan. The centrally located kitchen opens onto a generous living area, dining room, entertaining deck as well as an attractive and functional breakfast bar with views across the Sunshine Coast and beyond.

The peaceful Zen style courtyard and garden provides a unique focal point and separates the guests' quarters and studio from the main building.

The house is constructed with a fully welded RHS frame and clad in a mixture of spotted gum chamfer boards, 10mm FC sheeting, shadow clad and colourbond.

Embracing the front of this unique property is a gabion wall, constructed from locally sourced stone which creates privacy and effectively buffers local traffic noise.

Architect: Bark Design Architects
www.barkdesign.com.au

 

Recent Projects